думаю. дуже важливо ділитись враженнями про те, де, коли, як ми відпочиваємо, щоб інші теж могли побачити ті прекрасні місця або ж уникнути прикрих інцидентів
почну з кам"янця!
1. прекрасне місто!!! всім треба поїхати і побачити це на власні очі: Старий Замок в центрі міста, маса всяких розвалених башенок, Ратуша (з музеєм грошей - думаю, єдиним таким великим в Україні, та підземеллям); за містом шикарні кришталеві пещери, Хотин (теж прекрасний замок), багато різних церквушок та монастирів. Ще багато чого.
2. де відпочивати?
а) раджу запинитись в центрі міста кам"янця (якщо ви плануєте виїжджати лише на декілька екскурсій за місто) - ціно і в центрі і на фільварках (так вони називають околиці міста) абсолютно однакові, але в центрі є на що подивитись, де пообідати і прогулятись.
б) ми зупинялись в Тарасі Бульба (сніданок включено) - готельно-ресторанний комплекс. Замєчатєльна кухня (великі порції, ціни просто смішно маленькі, широкий вибір, свіжі прогдукти, кухня українська), прекрасне обслуговування!!! (+1000 баллів) ввічливий персонал Гаряча вода, тв, чиста і приємна постіль (рідко зустрічається у віддалених містах), фен, зуб щітки, мило, шампунь - все, як в найкращих готелях!!
3. обов"язково купіть довідник по місту з картою самого міста або ж знайдіть її в інтернеті.
4. інше джерело інформації (що, де, як) - місцеві жителі. Вони все розкажуть, все покажуть (ледь не проведуть екскурсію - обов"язково порадять подивитись цікаві місця).
5. пересуватись по місту можна на таксі - 7-10 грн по місту (станом на 23-25 серпня 2008). таксисти залюбки відвезуть на печери чи інші цікаві місця за містом (печери нам обішлись 150 грн за машину, при цьому самі вони знаходяться за 60-70 км від міста)
6. де пообідати - ми обідали і вечеряли в готелі (вони там готують національні страви. шикарні шашлики!!)
НЕ ОБІДАЙТЕ В РЕСТОРАНІ "ПІД БРАМОЮ" - прекрасне місцерозташування (під самим Старим Замком), прекрасний краєвид, але:
1. повільне обслуговування
2. неввічливий персонал (вибачте, хамлять!)
3. намагються вас надурити - нам в рахунок включили форель, яку ми не замовляли, і яка врешті виявилось - взагалі відсутня на кухні повара!!!
4. страви не свіжі (особливо гарніри - мабуть, стоять приготовлені за пару діб)
5. фірмові страви треба замовляти за добу - так нам сказали офіціанти!!!!
6. половина страв з меню взагалі вже давно не готується (меню старого зразка)
інших ресторанів ми не пробували - обпікшись в "під Брамою", ми вже не стали ризикувати, а добре відочивала в себе в готелі.